SAP BW Proses Zinciri Görüntüleme


Bu yazımda SAP BW üzerinde sıfırdan çalışmaya başlayan biri olarak en basit şekilde process chainleri nasıl görüntüleyeceğinizi anlatacağım. SAP BW için Türkçe bir blog bulamadığımdan dolayı ben çok zorlanmıştım bari bildiklerimi açıklayayım da yardım edeyim size.


SAP BW sistemine kullanıcı adınızı ve şifrenizi girip giriş yaptıktan sonra
T-code olarak şekilde gösterdiğim yere rspcm girilir ve entera basılır.


Açılan sayfada proses zincirlerini görürüz. Durum sütununda kırmızı olanlar hata almış demektir. Yeşil olanlar başarılı olarak tamamlanmıştır. Sarı üçgen şeklinde olanlar ise hala devam etmektedir.
Zincir sütununda Zincirin adını, Tanım sütununda zincirin açıklamasını, Tarih sütununda son çalıştırılma tarihini ve Süre sütununda çalıştırıldığı saati görürüz.


Durumu kırmızı olan zincirlerden birine tıklayınca verdiği Hata bildirim olarak ekrana gelir. Günlük proses izlemeye basıp içerisindeki akışı görüntüleriz. 
Proses zincirleri birçok sebepten hata veriyor olabilir, o yüzden oralara çok girmeyeceğim. Burada Hata bildirimindeki kodu araştırıp nasıl bir çözüm elde edebileceğinizi bulabilirsiniz ama genelde siteler ingilizce olduğu için biraz zamanınızı alabilir.

Durumu yeşil veya sarı olanlara tıkladığınızda ise direkt olarak proses zincirinin günlük izlemesini ve akışını görürüz.



SAP BW sisteminde 'process chain monitoring' olayı bu kadar arkadaşlar, bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üretim Sistemleri: Bölüm 3 | NORMAL SÜRE VE STANDART SÜRE NEDİR? NORMAL ZAMAN VE STANDART ZAMAN ÖRNEKLERİ

Darboğaz Nedir? Darboğazdan nasıl kurtulabiliriz? (Bottleneck)

Karar Analizi: Bölüm 3 | BELİRSİZLİK ALTINDA KARAR VERME