Kayıtlar

Mart, 2019 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Kanban Sistemi Şirketlerde Nasıl Uygulanır Videolu Anlatım

Resim
Bu gönderiyi Instagram'da gör Şirketlerde kullanılan Kanban Sistemi örnekleri videolu📌 Yana kaydırmalı 👉🏼 #endüstrimühendisliği #kanbancrafts #motivasyon #ders #kanban #kanbanboard #bilgi #endüstrimühendisi #dersnotları EMÖ (@endustrimuhendisligiogrencisi)'in paylaştığı bir gönderi ( 11 Mar, 2019, 1:47öö PDT )

KAİZEN NEDİR?

Resim
Kaizen, mükemmele ulaşma arzusuyla sürekli daha iyisini yapmak için çalışma ve kendini veya işi geliştirme felsefesidir. Sonuç değil süreç odaklıdır. Bu sayede iyileştirmeler kalıcı ve etkin olur. Kaizen, her gün bir önceki günden daha iyi olmak için küçük adımlar atmaktır. istikrarlı bir şekilde sürekliliğin sağlanarak başarıya ulaşılmasıdır. Bu sayede çalışanlar yaptıkları işin ve uyguladıkları sürecin sonuca olan etkilerini daha net görüp anlayabilirler. Bu hem katılımı artırır hem de çalışanları motive eder. Kaizen iş hayatında uygulanırken, işçilerden yöneticilere kadar organizasyonun tüm üyeleri bu gelişme ve iyileştirme sürecinde yer alır. Kobetsu Kaizende ise şirketlerdeki büyük kayıpların azaltılmasına yönelik maliyeti düşük getirisi yüksek olan iyileştirmeler hedeflenir. Puko döngüsünün “planla, uygula, kontrol et, önlem al” bu süreçlerde önemi büyüktür.

Karar Analizi: Bölüm 3 | BELİRSİZLİK ALTINDA KARAR VERME

Resim
Belirsizlik Altında Karar Verme Olaylara ait gerçekleşme olasılıkları bilinmiyorsa, belirsizlik altında karar verme söz konusudur. Olaylar karar vericinin kontrolünde değildir. Maximum kar veya mininum maliyet sağlanmaya çalışılır. Karar Kriterleri Maximin Minimax Maximax Hurwicz Laplace 1. Maximin Kriteri Maxi Minj (rij)  ÖRNEK: İnşaat firması taleplere göre konut tipi seçecektir. Talep tipleri ve alternatifler aşağıdaki tabloda belirtilmiştir. Alternatifler(sütunlar) arasından minimum değerler seçilir ve bu minimum değerler arasından maximum değer seçilir. Buna göre inşaat firması oluşan taleplere göre beton konut tipini seçmelidir çünkü daha karlı olacaktır. 2.Minimax Kriteri Pişmanlık kriteri olarak bilinir. Mini Max j [Maxi (rij) – (rij)]  Önce sütunda maximum değerler alınır Sonra maximum değerlerden tek tek çıkarılarak pişmanlık matrisi bulunur. Pişmanlık matrisinin satırlarına bakılarak maximum değerler alınır Ve bu d